Restauracja Gwarno u podnóża Gubałówki – gwarna atmosfera przepełniona duchem Tatr.
W Zakopanem jest wiele restauracji, ale tylko w Gwarno można znaleźć wyjątkowy smak, którego sekretem jest połączenie podhalańskiej kuchni z nutą piwa warzonego w Browarze pod Gubałówką. Wysokiej jakości dania, przygotowywane z lokalnych składników, są prawdziwą ucztą dla poszukiwaczy dobrego smaku.
Na początek należy spróbować tradycyjnych góralskich moskoli z wędzonym pstrągiem, kwaśną śmietaną i aromatyczną pieczarką portobello, aby potem kulinarną przygodę z kuchnią regionalną kontynuować z kwaśnicą, pełną smaku i aromatu, podawaną z żeberkiem i lokalnymi ziemniakami. To unikalny charakter i wyjątkowy smak Podhala. Pozycja obowiązkowa! Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czeka solidna porcja golonko duszonego w piwie z Browaru pod Gubałówką. Właściwie przyrządzona i idealnie doprawiona potrawa dostarcza kulinarnych rozkoszy z każdym kęsem.
Na straży najwyższej jakości serwowanych dań stoi Sebastian Krauzowicz, nie tylko góral z krwi i kości, ale również artysta w kuchni.
Jego charyzma i znajomość regionalnej kuchni zaprowadziły go Restauracji Gwarno pod samą Gubałówką, gdzie każdego dnia dostarcza na stół najlepsze produkty ziemi. W jego autorskim menu świetny posiłek to nie tylko taki, który po prostu Cię syci. W Gwarno świetny posiłek to podróż, która przywraca Cię do źródeł przyjemności, o których mogłeś zapomnieć i zabiera do miejsc, w których wcześniej nie byłeś.
Sprawdźcie sami, odwiedzając Gwarno pod Gubałówką.
Dołącz do naszego newslettera - raz w tygodniu prześlemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach!
Oczekuj na nasz pierwszy newsletter🙂