Słyszeliście kiedyś o brokule “bimi”? To warzywo nazywane również brokułem szparagowym bądź dzikim brokułem jest...
Nowy Rok 2025 witamy z serduchem! A dokładniej z przepysznym gulaszem z gęsich serc! Choć...
Czy też odnosicie wrażenie, że w ostatnim czasie bataty robią istną furorę – zarówno w...
Po kulinarnych symbolach lata – szparagach, bobie oraz rabarbarze – przyszedł czas na kurki –...
Na młode ziemniaki czekam przez cały rok. Są jednym z moich ulubionych smaków dzieciństwa –...
Restauracja Gwarno u podnóża Gubałówki – gwarna atmosfera przepełniona duchem Tatr. Do syta! W Zakopanem...
Czerwiec kojarzy mi się z czerwienią owoców i warzyw. Gdy tylko pojawią się na targu...
Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz...
Pajasam to tradycyjny i wyjątkowo smakowity deser kuchni indyjskiej. Mimo że składniki i przygotowanie mogą...
Dołącz do naszego newslettera - raz w tygodniu prześlemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach!
Oczekuj na nasz pierwszy newsletter🙂
Zakoplan Tymoteusz Mróz
Zakopane, ul. Krupówki 30
Tel.: +48 663 485 242
E-mail.: info@zakoplan.pl