Szef kuchni poleca

Sławek Kardaś to Szef Kuchni, znany każdemu szanującemu się foodie na Podhalu. Od wielu lat zaskakuje swoimi kompozycjami, w których wykorzystuje często wykorzystuje lokalne produkty. Daje się ponieść też innym inspiracjom, sięga po dania kuchni międzynarodowej i przygotowuje je na swój sposób. Dlatego jego kuchnia nigdy nie jest nudna, a goście Bubuja Bistro, którego jest właścicielem i szefem kuchni, chwalą menu i często wracają.

Na młode ziemniaki czekam przez cały rok. Są jednym z moich ulubionych smaków dzieciństwa –...

Restauracja Gwarno u podnóża Gubałówki – gwarna atmosfera przepełniona duchem Tatr. Do syta! W Zakopanem...

Położona na granicy Zakopane i Kościeliska Restauracja Giewont zrealizowała marzenie niejednego restauratora. Znalazła się w...

Czerwiec kojarzy mi się z czerwienią owoców i warzyw. Gdy tylko pojawią się na targu...

Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz...

Pajasam to tradycyjny i wyjątkowo smakowity deser kuchni indyjskiej. Mimo że składniki i przygotowanie mogą...

Chlebek naan, popularny w kuchniach indyjskiej i pakistańskiej, to delikatny, elastyczny i aromatyczny dodatek do...

Znienacka wpadli goście i szukasz pomysłu na szybką, niebanalną przekąskę? Przygotuj wyjątkowe chipsy z topinamburu....

Oto przepis na doskonałe śniadanie mistrzów, które w mroźne, zimowe poranki otula smakiem i ciepłem....