Szef kuchni poleca

Sławek Kardaś to Szef Kuchni, znany każdemu szanującemu się foodie na Podhalu. Od wielu lat zaskakuje swoimi kompozycjami, w których wykorzystuje często wykorzystuje lokalne produkty. Daje się ponieść też innym inspiracjom, sięga po dania kuchni międzynarodowej i przygotowuje je na swój sposób. Dlatego jego kuchnia nigdy nie jest nudna, a goście Bubuja Bistro, którego jest właścicielem i szefem kuchni, chwalą menu i często wracają.

Słyszeliście kiedyś o brokule “bimi”? To warzywo nazywane również brokułem szparagowym bądź dzikim brokułem jest...

Nowy Rok 2025 witamy z serduchem! A dokładniej z przepysznym gulaszem z gęsich serc! Choć...

Czy też odnosicie wrażenie, że w ostatnim czasie bataty robią istną furorę – zarówno w...

Po kulinarnych symbolach lata – szparagach, bobie oraz rabarbarze – przyszedł czas na kurki –...

Na młode ziemniaki czekam przez cały rok. Są jednym z moich ulubionych smaków dzieciństwa –...

Restauracja Gwarno u podnóża Gubałówki – gwarna atmosfera przepełniona duchem Tatr. Do syta! W Zakopanem...

Czerwiec kojarzy mi się z czerwienią owoców i warzyw. Gdy tylko pojawią się na targu...

Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz...

Pajasam to tradycyjny i wyjątkowo smakowity deser kuchni indyjskiej. Mimo że składniki i przygotowanie mogą...