Teraz Czytasz
Masło musztardowe

Masło musztardowe

Masło musztardowe

Nie od dziś wiadomo, że najczęściej to właśnie niepozorne dodatki odpowiadają za smak potraw, doprowadzając kubki smakowe do ekstazy. Ot, choćby – masło.

Na stołach można spotkać czosnkowe lub ziołowe, ja zaś chciałbym zaproponować bardzo proste i szybkie masło musztardowe. Idealnie sprawdza się jako samodzielne smarowidło do świeżego, chrupiącego pieczywa. Można również użyć go jako podkładu, dzięki któremu łosoś czy wędzony lub pieczony boczek nabiorą niepowtarzalnego, lekko goryczkowego aromatu. Do tego kilka listków rukoli i danie trafiające wprost do serca gotowe.

Potrzebne będą:

  • 200 g masła
  • duża łyżka musztardy francuskiej
  • mała garść posiekanej świeżej kolendry
  • 3 szczypty soli
  • świeże chilli – według uznania

Działamy!

Zobacz Też
43.-Dni-Muzyki-Karola-Szymanowskiego
01 kwietnia 2020 - 07 lipca 2022
43. Dni Muzyki Karola Szymanowskiego

Masło wraz z solą utrzyj na puszystą masę – najlepiej zrobić to w robocie kuchennym. Dodaj kolejno pozostałe składniki i powoli wymieszaj drewnianą łyżką.

Dołącz do dyskusji

Dodaj Odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Realizacja: montinea | marketing & graphic design Strony: Wydarzenia & Mapy Wszelkie prawa zastrzeżone © Paul Bystrzan 2021 - Paul Bystrzan

Przewiń Do Góry