Restauracja Marilor to miejsce dobrze znane miłośnikom znakomitej kuchni łączącej nowoczesność, światowe inspiracje i góralską tradycję. Doskonałe dania, świetna obsługa oraz nowoczesne wnętrza pełne zakopiańskich akcentów czynią Restaurację Marilor jednym z najjaśniejszych miejsc na kulinarnej mapie Zakopanego. Od połowy lipca w Restauracji czeka na Was nowe menu, które stawia na sezonowe i lokalnie dostępne składniki – jest smacznie i prosto, choć nieraz będziecie pozytywnie zaskoczeni prezentacją, połączeniami smaków i tekstur oraz powrotem do smaków dzieciństwa. Menu zmieniać się będzie sezonowo, więc nie przegapcie letniej odsłony.
Czego warto spróbować?
Inspiracją dla nowych dań w menu Restauracji są tradycyjne polskie smaki i lokalne, sezonowe składniki przygotowane w nowoczesnym sznytem. Nowe menu mocno inspiruje się Podhalem i jego lokalnymi produktami.
Na powitanie idealny będzie poczęstunek w postaci wypiekanego na miejscu chleba na zakwasie z masłem. Chłodnik z czerwonej kapusty z lodami chrzanowymi to zupa, która mocno uderzy w kubki smakowe. W daniach głównych gwiazdą jest jesiotr – szlachetna ryba od lokalnego dostawcy i pierogi z wędzonym twarogiem i bryndzą. Szef kuchni poleca też tatara z polędwicy wołowej z wędzonym węgorzem i ikrą z pstrąga łososiowego, a także zabielaną zupę rybną.
Nowe menu stawia na prostotę, sezonowe składniki i lokalne, podhalańskie inspiracje. Wybierzcie się do restauracji Marilor i jej letniego ogródka, i koniecznie spróbujcie nowych dań!
Przekonajcie się sami!
Restauracja Marilor mieści się w zabytkowej, zakopiańskiej Willi Marilor przy ul. Kościuszki 18. Czynna jest codziennie od 13:00 do 22:00.