Szef kuchni poleca

Sławek Kardaś to Szef Kuchni, znany każdemu szanującemu się foodie na Podhalu. Od wielu lat zaskakuje swoimi kompozycjami, w których wykorzystuje często wykorzystuje lokalne produkty. Daje się ponieść też innym inspiracjom, sięga po dania kuchni międzynarodowej i przygotowuje je na swój sposób. Dlatego jego kuchnia nigdy nie jest nudna, a goście Bubuja Bistro, którego jest właścicielem i szefem kuchni, chwalą menu i często wracają.

Czy też odnosicie wrażenie, że w ostatnim czasie bataty robią istną furorę – zarówno w...

Po kulinarnych symbolach lata – szparagach, bobie oraz rabarbarze – przyszedł czas na kurki –...

Nocne Gotowanie to wyjątkowe wydarzenie dla miłośników sztuki kulinarnej. Degustacyjna kolacja odbywa się tylko 3...

Restauracja Marilor to miejsce dobrze znane miłośnikom znakomitej kuchni łączącej nowoczesność, światowe inspiracje i góralską...

Na młode ziemniaki czekam przez cały rok. Są jednym z moich ulubionych smaków dzieciństwa –...

Restauracja Gwarno u podnóża Gubałówki – gwarna atmosfera przepełniona duchem Tatr. Do syta! W Zakopanem...

Położona na granicy Zakopane i Kościeliska Restauracja Giewont zrealizowała marzenie niejednego restauratora. Znalazła się w...

Czerwiec kojarzy mi się z czerwienią owoców i warzyw. Gdy tylko pojawią się na targu...

Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz...