Teraz Czytasz
Heart by Amaro wkrótce w Zakopanem

Heart by Amaro wkrótce w Zakopanem

Zakoplan - Twój przewodnik po Zakopanem
Road To The Nature Wojciecha Modesta Amaro

Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację „Heart by Amaro”. To wspólny projekt najbardziej utytułowanego polskiego szefa kuchni i zakopiańskiej Grupy Nosalowy, powstający w nowym, pięciogwiazdkowym Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem.

Wojciech Modest Amaro to prawdziwy pasjonat kuchni polskiej. Jego warszawska restauracja atelier Amaro w 2013 roku odznaczona została jako pierwsza w Polsce gwiazdką Michelin. Powstająca w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA restauracja to jego drugi autorski projekt. Stanowi spełnienie jego marzeń o podróży do natury, polskiej gościnności i odkrywaniu smaków wypływających prosto z serca. Koncepcja restauracji, podobnie jak hotelu Nosalowy Park, nawiązywać będzie do tradycji w nowoczesnym wydaniu i będzie unikatowym projektem na zakopiańskiej scenie kulinarnej, a także niezwykle nowatorskim na skalę Polski.

Projekt płynący z serca

„Pomysł na tę restaurację jest wynikiem wieloletniego procesu, idei, która dojrzewała przez lata. To projekt płynący z serca, bardzo osobisty, nie mający porównania z żadnym z moich dotychczasowych przedsięwzięć. Chcę, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponuje dania „do podziału”, a także do wyboru z karty oraz w trosce o zdrowie najmłodszych specjalne menu „Palce Lizać” oparte wyłącznie na produktach ekologicznych. Ważny jest dla mnie związek z naturą i miłość do gór – dlatego też restauracja powstaje właśnie w Zakopanem. Ogromnie ważny jest też dla mnie partner, z którym będę realizować ten projekt – Grupa Nosalowy to działające od 20 lat rodzinne przedsiębiorstwo, z wielką starannością podchodzące do swych projektów” – mówi Wojciech Modest Amaro.

Wojciech Modest Amaro to najbardziej utytułowany i rozpoznawalny na świecie polski szef kuchni. W 2019 roku zaliczony do grona 100 najlepszych kucharzy świata przez The Best Chef Awards. Samouk i pasjonat, który spędził ponad 8 lat poza granicami kraju szkoląc się w Londynie, Paryżu i Barcelonie, u boku takich sław jak Ferran Adria. Zdobywca pierwszej, historycznej gwiazdki Michelin w Polsce w 2013 roku.

Zobacz Też

Nowy wymiar wypoczynku

Nosalowy Park Hotel & SPA to nowy prestiżowy projekt Grupy Nosalowy. Obiekt powstaje w Zakopanem, w rozbudowywanym pałacu Villa Marilor z 1905 roku, zlokalizowanym zaledwie 500 m od ulicy Krupówki. Inwestycja wyróżniać się będzie nowoczesną elegancją oraz niebanalną interpretacją regionalnej tradycji. Będzie miejscem, z którego każdy wyjedzie nie tylko wypoczęty, ale i bogatszy o inspirujące doświadczenia. Nosalowy Park zachęci swoich gości do odkrycia czegoś nowego, pójścia o krok dalej i spojrzenia na to, co już znane z innej perspektywy.

Więcej informacji: www.heartbyamaro.pl

Dołącz do dyskusji

Dodaj Odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Przewiń Do Góry