Podhale od kuchni

Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.

Dziki brokuł „bimi” - Przepis Sławka Kardasia
Kuchnia

Dziki brokuł „bimi” 

Słyszeliście kiedyś o brokule “bimi”? To warzywo nazywane również brokułem szparagowym bądź dzikim brokułem jest połączeniem brokuła, kapusty oraz szparagów.

Czytaj dalej...
Szef Kuchni poleca

Kurki w sosie whiskey 

Po kulinarnych symbolach lata – szparagach, bobie oraz rabarbarze – przyszedł czas na kurki – żółte niczym słońce grzyby, które

Czytaj dalej...
Materiał promocyjny

Nowe menu Restauracji Marilor!

Restauracja Marilor to miejsce dobrze znane miłośnikom znakomitej kuchni łączącej nowoczesność, światowe inspiracje i góralską tradycję. Doskonałe dania, świetna obsługa

Czytaj dalej...
To już wszystko!