Podhale od kuchni
Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.
Pierogi leniwe to świetny pomysł na obiad w leniwy weekend. Proste i szybkie w przygotowaniu,…
Burrata to włoski ser, typowy dla regionu Apulii, który wyglądem przypomina kulę mozzarelli. Ale kiedy…
Czy wiecie, że nazwa tego tradycyjnego, węgierskiego dania pochodzi od pasterzy, którzy wypasali bydło? Bydło…
Sezon na szparagi w pełni! To właśnie w maju i czerwcu możemy kupić świeże szparagi…
Czy uwierzycie, że według legendy pierwszy przepis na chili con carne został spisany w XVII…
Seler pojawi się po upieczeniu w zupełnie nowej odsłonie! Zaskocz swoich Gości serwując go z…
Tradycyjny kapuśniak powstaje z poszatkowanej, świeżej lub kiszonej, kapusty głowiastej. To jedna z najbardziej znanych…
Radość z pysznego jedzenia! 12. lutego ruszyła nowa restauracja w Zakopanem – Restauracja Marilor. To…
Idealny dodatek na zimowe wieczory do drobiu czy serów. Podczas gdy na Podhalu króluje kapusta…
Burak, pieczony w folii jak ziemniaki, zaprezentuje się w zupełnie nowej odsłonie na Waszym stole…