

Gravlax z łososia
Filet z łososia objawiający się na talerzu w rozmaitych odmianach to popularna podstawa wielu dań w restauracjach i domach. Jest
Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.
Filet z łososia objawiający się na talerzu w rozmaitych odmianach to popularna podstawa wielu dań w restauracjach i domach. Jest
Być w Tatrach i nie skosztować oscypka to niemal jak zbrodnia. Dlaczego jednak jedne sery są żółte, inne białe, mają
Zazwyczaj o tej porze roku restauracje w Zakopanem przygotowują się na nadchodzący weekend majowy. Jest wiele miejsc wartych uwagi nawet
Francuska klasyka. Orkiszowe naleśniki z sosem Suzette idealnie sprawdzą się po nartach czy wieczornym kuligu. Odrobina brandy nadaje im charakteru,
Co zjeść, gdy w letnim upale nie chce się jeść? Odpowiedź może być tylko jedna: gazpacho! Przygotowanie tej pysznej, zimnej
Lato, lato i po lecie… Koniec okresu wakacyjnego to i początek jesieni, a co za tym idzie chłodnych wieczorów. Zmiana
Jesień to czas orzechów. O tej porze roku warto sięgnąć zwłaszcza po laskowe, których zaletami można by zapełnić cały numer
Szakszuka od kilku lat przebojem zdobywa śniadaniowe stoły krajów świata. Prawo do oryginalnej receptury przypisuje sobie wiele krajów bliskiego wschodu
Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację „Heart by Amaro”. To wspólny
Tym razem przepis na szybką i świetną przekąskę. Wywodząca się z Syrii muhammara to nic innego jak szalenie smaczna pasta
Dołącz do naszego newslettera - raz w tygodniu prześlemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach!
Oczekuj na nasz pierwszy newsletter🙂
Zakoplan Tymoteusz Mróz
Zakopane, ul. Krupówki 30
Tel.: +48 663 485 242
E-mail.: info@zakoplan.pl