Podhale od kuchni
Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.
Pierwszy raz o chrupiących szparagach zaczynam śnić w połowie zimy. Początkiem kwietnia nie mogę się…
Szermula to marynata wywodząca się z krajów Maghrebu. Jej podstawą jest kolendra, kmin rzymski i…
Przepis na szybie i proste danie. Powstał z myślą o wszystkich, którzy w styczniu najchętniej…
Niewiele jest tak wszechstronnych owoców: świetnych do mięs, serów i deserów. Jeśli pomyśleć o jej…
Kuchnia indyjska to prawdziwa eksplozja orientalnych smaków i intensywnych zapachów. Rozgrzewająca i aromatyczna świetnie nadaje…
Kto raz skosztuje grillowanej sałaty rzymskiej, szybko dodaje ją do listy ulubionych dań. Tym bardziej,…
Gotowanie to dla mnie poszukiwanie równowagi. Dlatego tym razem niskokaloryczne pory łączymy z wyrazistym i…
25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych…
Jest w Polsce taki browar, do którego ludzie przyjeżdżają z drugiego końca kraju, by wychylić…