Podhale od kuchni

Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.

Gotowane pory z serem roquefort
Gotowane pory z serem roquefort

Gotowanie to dla mnie poszukiwanie równowagi. Dlatego tym razem niskokaloryczne pory łączymy z wyrazistym i…

Najlepsze restauracje w Polsce nagrodzone na Gali Restaurant Week 2018
Najlepsze restauracje w Polsce nagrodzone na Gali Restaurant Week 2018

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych…

Browar Watra – zakopiańska marka, którą zachwyciła się Polska

Jest w Polsce taki browar, do którego ludzie przyjeżdżają z drugiego końca kraju, by wychylić…