Restauracja Widok - hotel harnas

Nocne gotowanie w restauracji Widok

Nadchodzi kolejna edycja kulinarnych atrakcji w Bukowinie Tatrzańskiej. Wydarzenie odbywa się trzy razy do roku – w czasie, gdy sezonowość produktów ma największe znaczenie, inspirując Szefa Kuchni Restauracji Widok w Hotelu Harnaś – Marcina Gruszkę, do tworzenia wyjątkowych potraw. Każda edycja jest podróżą przez niepowtarzalne smaki, inspirowane zmiennym motywem przewodnim, które odbijają bogactwo natury i twórczą wyobraźnię naszego Szefa Kuchni.

Marcin Gruszka to rdzenny góral znany z niekonwencjonalnego podejścia do kuchni i nieustannej chęci eksperymentowania. Członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, w tej edycji „Nocnego Gotowania” przedstawi swoje niezwykłe interpretacje tradycyjnych dań podhalańskiej kuchni regionalnej w 5-setowym menu degustacyjnym, w którym każde danie to opowieść o lokalnych skarbach, bogactwie smaków i historii regionu, przekształcane jest w nowoczesną kompozycje kulinarną.

Szczegóły wydarzenia można znaleźć tutaj: Nocne gotowanie: SMAK REGIONU

Może też Cię zainteresuje:

Tańce góralskie - Zofia Stryjeńska
Wydawca
Zakoplan Tymoteusz Mróz
Zakopane, ul. Krupówki 30
Tel.: +48 663 485 242
E-mail.: info@zakoplan.pl
Dołącz do nas
Newsletter
Raz w tygodniu podeślemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach.