Nadchodzi kolejna edycja kulinarnych atrakcji w Bukowinie Tatrzańskiej. Wydarzenie odbywa się trzy razy do roku – w czasie, gdy sezonowość produktów ma największe znaczenie, inspirując Szefa Kuchni Restauracji Widok w Hotelu Harnaś – Marcina Gruszkę, do tworzenia wyjątkowych potraw. Każda edycja jest podróżą przez niepowtarzalne smaki, inspirowane zmiennym motywem przewodnim, które odbijają bogactwo natury i twórczą wyobraźnię naszego Szefa Kuchni.
Marcin Gruszka to rdzenny góral znany z niekonwencjonalnego podejścia do kuchni i nieustannej chęci eksperymentowania. Członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, w tej edycji „Nocnego Gotowania” przedstawi swoje niezwykłe interpretacje tradycyjnych dań podhalańskiej kuchni regionalnej w 5-setowym menu degustacyjnym, w którym każde danie to opowieść o lokalnych skarbach, bogactwie smaków i historii regionu, przekształcane jest w nowoczesną kompozycje kulinarną.
Szczegóły wydarzenia można znaleźć tutaj: Nocne gotowanie: SMAK REGIONU