Restaurant Week

W dniach 28 października do 15 listopada Restaurant Week po raz kolejny zagości na Podhalu. W tej edycji w festiwalowym menu na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne, promowane będą też składniki zero waste. A wszystko pod hasłem: #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu.

Jak co roku szefowie kuchni przygotowali specjalne popisowe menu w dwóch odsłonach. Każdy zestaw to przystawka, danie główne i deser w festiwalowej cenie 49 zł. Tym razem na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne. Promowane będą składniki zero waste, natomiast plastikowe słomki i opakowania na wynos zostały zakazane. Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

13 restauracji na Podhalu

Restaurant Week odbywa się w kilkunastu miastach i regionach w całej Polsce. Na Podhalu udział w festiwalu bierze trzynaście restauracji: sześć z Zakopanego, pięć z Nowego Targu oraz po jednej restauracji z Białki Tatrzańskiej i Murzasichla. By dostać się do tego prestiżowego grona, każda z restauracji musiała spełniać wysokie wymogi dotyczące jakości kuchni i serwowanych produktów, móc pochwalić się wysokim poziomem obsługi kelnerskiej i – co być może najważniejsze – autorskim menu. W Restaurant Week nie biorą udziału restauracje sieciowe, jest więc spora szansa na lokalne, często niepowtarzalne smaki.

W aktualnej edycji Restaurant Week udział biorą:

Zakopane

Przy Kominq (Gold Hotel), ul. Balzera 35
Bubuja Bistro, ul. Piłsudskiego 4
Javorina, ul. Strążyska 1
La Prima (Bachleda Residence), ul. Tetmajera 16
Góralska Tradycja, ul. Krupówki 29
Górna Stacja (Hotel Aquarion), ul. Jagiellońska 29

Nowy Targ

Absynt, ul. Zachemskiego 5
Na Szlaku (Hotel Ibis Styles), ul. Kolejowa 165
Vincitore, ul. Rynek 27
Villa Toscana, ul. Rynek 17
Tam Gdzie Zawsze, ul. Królowej Jadwigi 29B

Białka Tatrzańska

Novobilski, ul. Środkowa 182

Murzasichle

Krajobrazy, ul. Budzowa 45G

Rezerwacja stolików wyłącznie na stronie www.RestaurantWeek.pl.

Autor(ka):

Może też Cię zainteresuje: