Teraz Czytasz
Restauracja Regionalna w Nosalowy Dwór Resort& SPA świętuje 20-lecie

Restauracja Regionalna w Nosalowy Dwór Resort& SPA świętuje 20-lecie

Zakoplan - Twój przewodnik po Zakopanem
Restauracja-Regionalna-w-Nosalowy-Dwór-Resort&-SPA-świętuje-20-lecie

Z okazji jubileuszu powstało „sentymentalne” menu składające się z najpopularniejszych, ulubionych przez Gości dań, które pojawiały się w karcie restauracji na przełomie lat 2000-2020.

Restauracja Regionalna jest jedną z najbardziej znanych i lubianych miejsc na kulinarnej mapie Zakopanego. Malowniczo położona u stóp Nosala mieści się drewnianym budynku utrzymanym w tradycyjnym, góralskim stylu. Konstrukcja słupowo – płazowa sprawia, że przestrzeń jest otwarta sprzyjając biesiadowaniu. Wnętrza pełne regionalnych elementów, takich jak drewniane płazy, rzeźbienia na sosrębach, zbyrcoki, drewniane rzeźby, zabawki tworzą przytulny nastrój i zapraszają do spotkań przy stole. Liczne sportowe pamiątki przypominają o narciarskich tradycjach właścicieli. Sobotnie wieczory można tutaj spędzić przy dźwiękach góralskiej kapeli, a z okien można podziwiać widok wprost na Nosal.

Restauracja-Regionalna-w-Nosalowy-Dwór-Resort&-SPA-świętuje-20-lecie-3

Restauracja Regionalna, nazywana przez Gości miejscem z podhalańską duszą, zaprasza w kulinarną podróż po tradycyjnych smakach regionu. Kuchnia Restauracji Regionalnej nawiązująca do tradycyjnych lokalnych dań i składników od lat jest dostrzegana i uznana przez krytyków prestiżowego żółtego przewodnika Gault & Millau. Standardy najlepszych restauracji spotykają się tutaj z tradycyjną podhalańską gościnnością, w restauracji panuje przyjazna atmosfera i obsługa, z której restauracja jest znana. Miejsce to na stałe zagościło w sercach Gości licznie odwiedzających Zakopane. Menu usatysfakcjonuje nawet najbardziej wybredne podniebienia; w karcie znaleźć można wykwintną jagnięcinę i cielęcinę, tradycyjną kwaśnicę czy ręcznie lepione pierogi i domowe racuchy. Wśród dań jubileuszowej karty godne polecenia są żur na żytnim zakwasie, warkocz wieprzowy z regionalnym serem czy chrupiący placek grulowy lub gotowany sernik z malinami.

Warto wspomnieć, że to właśnie od otwarcia Restauracji Regionalnej w 2000 roku zaczęła się historia jednej z najbardziej znanych marek hotelowych na Podhalu jaką jest marka Nosalowy. Rok po otwarciu przy restauracji powstał kameralny hotel – Nosalowy Dwór, który do dziś jest ulubionym przez wielu Gości miejscem wypoczynku w Zakopanem. Hotel i Restauracja Regionalna na stałe wpisały się w krajobraz Zakopanego i są nadal, niezmiennie od 20 lat, jednym z najczęściej odwiedzanych miejsc w stolicy Tatr.

Zobacz Też

Restauracja Regionalna
ul. Balzera 21 d
34-500 Zakopane
tel. +48 18 20 22 350

Dołącz do dyskusji

Dodaj Odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Przewiń Do Góry