Kto raz skosztuje grillowanej sałaty rzymskiej, szybko dodaje ją do listy ulubionych dań. Tym bardziej, że jej przygotowanie nie wymaga wiele zachodu. Do Polski przybyła przed czterema wiekami z Włoch,…
Gotowanie to dla mnie poszukiwanie równowagi. Dlatego tym razem niskokaloryczne pory łączymy z wyrazistym i tłustym roquefortem. Zresztą nie ja pierwszy zachwycam się tymi składnikami. Ponoć już cesarz Neron był…
25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które goście uznali za najlepsze w Polsce. Uczestnicy Gali z całej Polski…
Jest w Polsce taki browar, do którego ludzie przyjeżdżają z drugiego końca kraju, by wychylić kufel idealnie schłodzonego piwa. Miejsce, które nad ilość zawsze przedkłada jakość, dlatego nie decyduje się…