

Gazpacho z bundzem
Co zjeść, gdy w letnim upale nie chce się jeść? Odpowiedź może być tylko jedna: gazpacho! Przygotowanie tej pysznej, zimnej
Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.
Co zjeść, gdy w letnim upale nie chce się jeść? Odpowiedź może być tylko jedna: gazpacho! Przygotowanie tej pysznej, zimnej
Lato, lato i po lecie… Koniec okresu wakacyjnego to i początek jesieni, a co za tym idzie chłodnych wieczorów. Zmiana
Jesień to czas orzechów. O tej porze roku warto sięgnąć zwłaszcza po laskowe, których zaletami można by zapełnić cały numer
Szakszuka od kilku lat przebojem zdobywa śniadaniowe stoły krajów świata. Prawo do oryginalnej receptury przypisuje sobie wiele krajów bliskiego wschodu
Wojciech Modest Amaro, zdobywca pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce, otworzy w Zakopanem swoją autorską restaurację „Heart by Amaro”. To wspólny
Tym razem przepis na szybką i świetną przekąskę. Wywodząca się z Syrii muhammara to nic innego jak szalenie smaczna pasta
Nie od dziś wiadomo, że najczęściej to właśnie niepozorne dodatki odpowiadają za smak potraw, doprowadzając kubki smakowe do ekstazy. Ot,
Pierwszy raz o chrupiących szparagach zaczynam śnić w połowie zimy. Początkiem kwietnia nie mogę się już doczekać, kiedy na rynku
Szermula to marynata wywodząca się z krajów Maghrebu. Jej podstawą jest kolendra, kmin rzymski i czosnek. Szermula używana jest tradycyjnie
Przepis na szybie i proste danie. Powstał z myślą o wszystkich, którzy w styczniu najchętniej w ogóle nie odpinaliby nart
Dołącz do naszego newslettera - raz w tygodniu prześlemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach!
Oczekuj na nasz pierwszy newsletter🙂
Zakoplan Tymoteusz Mróz
Zakopane, ul. Krupówki 30
Tel.: +48 663 485 242
E-mail.: info@zakoplan.pl