Podhale od kuchni

Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.

Chipsy z topinamburu

Znienacka wpadli goście i szukasz pomysłu na szybką, niebanalną przekąskę? Przygotuj wyjątkowe chipsy z topinamburu. Topinambur, znany także jako słonecznik

Czytaj dalej...

Leniwa dynia

Jesienią, kiedy liście drzew zmieniają swoje barwy na odcienie złota i pomarańczy, a dynie wyglądają do nas z każdego warzywniaka,

Czytaj dalej...

Szarpana jagnięcina

Jagnięcina to prawdziwy specjał kuchni góralskiej. Jest mięsem bardzo wysokiej jakości – delikatnym i soczystym. Poniżej przepis na jagnięcinę idealną

Czytaj dalej...

Chłodnik arbuzowy

Wraz z wakacyjnymi upałami pojawia się nieodparty urok pysznych, orzeźwiających smaków, które doskonale gaszą pragnienie i dodają energii. Czy jest

Czytaj dalej...
Brukselka - przepis Sławka Kardasia z bubuja bistro

Brukselka

Brukselka to odmiana botaniczna kapusty warzywnej, mini kapusta. Prawdopodobnie powstała ze skrzyżowania jarmużu i kapusty głowiastej. Brukselka wzrasta w dość

Czytaj dalej...
To już wszystko!