

Szparagi w sosie orzechowym
Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz białe główki wyłaniają się spośród
Kuchnia na Podhalu to nie tylko oscypek z grilla. Lokalne tradycje kulinarne i produkty inspirują (nie tylko) lokalnych szefów kuchni, którzy potrafią na ich bazie stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Niektóre z nich warto spróbować w najlepszych restauracjach, a inne z powodzeniem możemy zrobić w domu.
Maj to początek długo wyczekiwanego sezonu na szparagi. Na stoiskach z warzywami ich zielone oraz białe główki wyłaniają się spośród
Pajasam to tradycyjny i wyjątkowo smakowity deser kuchni indyjskiej. Mimo że składniki i przygotowanie mogą się nieco różnić w zależności
Chlebek naan, popularny w kuchniach indyjskiej i pakistańskiej, to delikatny, elastyczny i aromatyczny dodatek do różnorodnych dań. Poznaj niezwykle prosty
Znienacka wpadli goście i szukasz pomysłu na szybką, niebanalną przekąskę? Przygotuj wyjątkowe chipsy z topinamburu. Topinambur, znany także jako słonecznik
Oto przepis na doskonałe śniadanie mistrzów, które w mroźne, zimowe poranki otula smakiem i ciepłem. Ten wyjątkowy omlet pochodzący z
Grudzień to czas, gdy w każdej kuchni rodzą się magiczne smaki. W tym wyjątkowym numerze Zakoplanu mamy dla Was propozycję,
Jesienią, kiedy liście drzew zmieniają swoje barwy na odcienie złota i pomarańczy, a dynie wyglądają do nas z każdego warzywniaka,
Czas na śliwki! Ta aromatyczne dary jesieni będą świetnym dodatkiem do boczku, który własnoręcznie przyrządzisz po wcześniejszym marynowaniu w solance
Jagnięcina to prawdziwy specjał kuchni góralskiej. Jest mięsem bardzo wysokiej jakości – delikatnym i soczystym. Poniżej przepis na jagnięcinę idealną
Wraz z wakacyjnymi upałami pojawia się nieodparty urok pysznych, orzeźwiających smaków, które doskonale gaszą pragnienie i dodają energii. Czy jest
Dołącz do naszego newslettera - raz w tygodniu prześlemy Ci informację o nadchodzących wydarzeniach!
Oczekuj na nasz pierwszy newsletter🙂
Zakoplan Tymoteusz Mróz
Zakopane, ul. Krupówki 30
Tel.: +48 663 485 242
E-mail.: info@zakoplan.pl